Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Gezocht: gidsen

Gidsen en ondersteund medewerkers tentoonstelling Lijkwade

gepubliceerd: woensdag, 11 maart 2015
foto: Yvonne Koopman
Opening van de eerste tentoonstelling in april 2012
Opening van de eerste tentoonstelling in april 2012

In de kooropgang van de kathedrale basiliek van Sint-Jan in ’s-Her­to­gen­bosch vindt van 31 maart t/m 30 augustus 2015 de tentoon­stel­ling ‘Wie is de man van de Lijkwade?’ plaats. In de tentoon­stel­ling staat de Lijkwade van Turijn centraal, een grafdoek waarop sporen te zien zijn van het lichaam van een gekruisigde man. Geleerden reconstrueerden met die sporen een hele lijdensweg. Is dit de lijkwade van Jezus?

In de expositie wordt o.a. een levensgrote kopie van de lijkwade en een replica van de doornenkroon getoond. Toch gaat de expositie niet in discussie over de echtheid van de lijkwade maar wil mensen aan het denken zetten over het lijden en de persoon van Jezus.

Tentoon­stel­ling 2015

Dit jaar wordt op verzoek van Paus Franciscus in de kathedraal van Turijn de originele Lijkwade van Turijn getoond van 29 april tot 24 juni 2015. In verband met een brede belang­stel­ling voor dit wereldgebeuren verwacht de organisatie van de tentoon­stel­ling ‘Wie is de man van de Lijkwade?’ een groot aantal bezoekers in de Sint-Jan. Voor het rondleiden en ontvangen van deze bezoekers zijn wij op zoek naar gidsen en onder­steunend mede­wer­kers. Heeft u passie voor het geloof en interesse in de Lijkwade van Turijn en wilt u meehelpen in het uitdragen hiervan dan willen wij graag kennis maken met u.

Word u onze gids?

Als gids geeft u uitleg aan de bezoekers en gaat u eventueel met hen in gesprek. U wordt niet in het diepe gegooid maar ontvangt een voor­be­rei­dende training met uitleg over de lijkwade en de expositie. Daarnaast krijgt u tips en worden de meest gestelde vragen en antwoorden geoefend. Wij verwachten van u dat dat u zich prettig voelt in het te woord staan en rondleiden van in­di­vi­duele bezoekers en groepen. Indien u graag wilt gidsen maar er de voorkeur aan geeft geen groepsrond-leidingen te verzorgen voor een groot aantal deelnemers dan is dit bespreekbaar.

Onder­steunend mede­wer­ker

Lijkwade TurijnDe mede­wer­ker heeft een onder­steunende functie. U verwelkomt de bezoekers en maakt ze wegwijs in de tentoon­stel­lingsruimte, u draagt zorg voor de verkoop en voorraadbeheer van diverse artikelen, u verwijst bezoekers naar het intentieboek en wijst hen op de moge­lijk­heid van een donatie, u maakt de kas op, opent en sluit de tentoon­stel­lingsruimte en verricht alle overige voorkomende werkzaamheden. Ook u ontvangt een voor­be­rei­dende training.

Informatie & aanmelden

Coördinator gidsen en mede­wer­kers, Steven van Groeningen (06-53 24 67 28) geeft u graag meer informatie. U kunt ook mailen naar info@windscreens.nl  Vermeldt u daarbij uw naam, adres en telefoonnummer.

Details

  • tentoon­stel­lingsperiode 31 maart t/m 30 augustus 2015
  • dinsdag t/m zondag van 13.30 uur tot 16.30 uur
  • gratis entree – gratis rondleiding
 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer