Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Diaken Peter de Snoo komt pastoraal team versterken

Presentatie tijdens nieuwsjaarsborrel 3 januari 2015 in Zaltbommel

gepubliceerd: woensdag, 17 december 2014
foto: Wim Koopman
Diaken Peter de Snoo
Diaken Peter de Snoo

Het bisdom van ’s-Her­to­gen­bosch heeft per 1 januari 2015 diaken Peter de Snoo aangesteld in onze H. Franciscus­parochie. Peter de Snoo uit Maasbommel ontving in het jaar 2000 zijn diaken­wijding en is al 14 jaar werkzaam als diaken.

Incognito

Voor degene die goed heeft opgelet, diaken de Snoo was reeds in cognito als diaken bij een viering. Hij kwam al uit Druten om in Zaltbommel een over­we­ging te houden. Met Pasen in Kerkdriel heeft hij reeds de paaskaars binnengedragen en de vreugdezang van Pasen gezongen.

West Maas en Waal

Pastor Schevers heeft reeds twee jaar samen­ge­werkt in de Sint Christoffel­parochie, een fusie van de 8 kerken in Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Wamel en Maasbommel. Hij zegt hierover: “Onze nieuwe diaken is mij reeds bekend en een dierbare vriend geworden. Peter heeft een sterke drive om leven en geloof te verbinden.” “Moge wij samen de tijd nemen om de kerk nieuw elan te geven. Met deze nieuwe diaken kunnen ook nieuwe ideeën ontstaan. Kinderen en jonge gezinnen hebben zijn bijzondere aandacht. Kerk-zijn komt recht uit het hart.”

In het parochieblad van Kerstmis stelt diaken Peter de Snoo zichzelf als volgt voor:

Kennis­ma­king

Graag wil ik mij aan u voorstellen. Ik ben Peter de Snoo, 64 jaar, geboren in Utrecht en sinds kort woo­nachtig in het mooie Maasbommel. Mijn vrouw Tonny en ik zijn al 43 jaar samen. We hebben twee zoons en vier kleinkinderen. Ik verdien de kost als zelfstandig administrateur. Als hobby ben ik zo’n tien jaar touringcarchauffeur geweest.

Sinds 2000 ben ik werkzaam als diaken. Mijn geboortedag is 6 augustus. In de kerk is dat de feestdag van de gedaanteverandering van de Heer. Eigenlijk zie ik het ook als mijn eigen gedaanteverandering. Jarenlang heeft de Heer mij geroepen, maar Hij kreeg geen gehoor. Geduldig heeft Hij gewacht tot ik zover was en toen was Zijn roep voor mij luid en duidelijk tot op de dag van vandaag! Als een trouwe metgezel reist Hij met me mee, óók en misschien vooral als ik het idee heb, dat ik het alleen moet doen.

Diaken Peter de SnooWat is nu precies een diaken? Na een vierjarige opleiding en een stageperiode in een parochie ontvangt de diaken de wijding van de bisschop. Regelmatig wordt mij de vraag gesteld waarom ik mij zo aangetrokken voel tot het diaken­schap. Over­we­gingen op financieel gebied liggen hieraan inderdaad niet ten grondslag. Nee, wat het mij wel brengt, is vele malen bevredigender. Leest u rustig verder, dan begrijpt u vast wat ik bedoel. Aan de wieg van mijn diaken­schap staat mijn opvoeding. Mijn moeder heeft mij leren bidden. Zij maakte daar in haar drukke gezin van zes kinderen tijd voor vrij. In feite heeft zij toen het zaadje geplant dat inmiddels flink geworteld is.

Het geloof heeft mij altijd weer op de been geholpen als ik de wind tegen had in mijn leven. Ik leerde gaandeweg te begrijpen, dat ik niet altijd kreeg waar ik om vroeg, maar wél altijd alles wat ik nodig had om weer verder te kunnen. Dit geloof, deze overtuiging gun ik van harte ook aan de kinderen van deze tijd. Ze worden blootgesteld aan allerlei verleidingen en hebben soms niets anders dan hun virtuele contacten. Ik ben een voorvechter van warm, menselijk contact en ik doe er alles aan om deze manier van interactie op de kinderen over te brengen.

Een ander aspect van het diaken­schap is dat ik altijd voorbereid moet zijn op negatieve berichtgeving over het geloof in de media. Ik ga die discussie altijd graag en onbevangen aan. Mijn intentie is altijd om de mening van de ander te doorgronden en uit te zoeken in hoeverre die mening gefundeerd is.

Verder voel ik mij helemaal op mijn plaats als ik de sacramenten van de doop en het huwelijk mag toedienen. Ook bij een uitvaart is het fijn dat ik als diaken woorden van bemoediging mag uitspreken en uitwisselen. De helende werking die daar van uitgaat, is als een steentje dat je in het water gooit. Langzaam maar zeker wordt de kring die het steentje achterlaat, steeds groter.

Als u dit leest, heeft u het Kerstnummer in handen. Ik wens u alvast een gezegend Kerst­feest met de gedachte dat het beter is een kaarsje aan te steken als het duister is dan om de duisternis te vervloeken.

Ik kijk er naar uit u te ontmoeten!

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer