Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Lourdesbedevaart dag 6

Donderdag 1 mei 2014

gepubliceerd: vrijdag, 2 mei 2014
Lourdesbedevaart dag 6

Weer een nieuwe dag van ver­won­dering. Na het overwel­di­gende en grootse van de Inter­na­tio­nale Mis en de Sacra­ments­pro­ces­sie van gis­te­ren, was het vandaag tijd voor het kleine, intieme genieten.

Een deel van de groep liep de weg die Ber­na­dette jaren gele­den gelopen heeft, toen zij van Lourdes op weg ging naar haar oude voedster in Bartres. Een mooie wan­de­ling door berg­ach­tig terrein. In de kleine pa­ro­chie­kerk van Bartres ging vica­ris Van den Hout voor een eucha­ris­tie­vie­ring voor allen onze eigen groep en een kleine groep uit BELL (Boxtel, Esch, Liempde en Lennisheuvel en opende voor onze groep hier in Frank­rijk de mei­maand. Aan het einde van de vie­ring wer­den twee grote kaarsen gezegend.

De lunch was deze keer niet in het hotel maar bij Cite St. Pierre, een jon­ge­ren­hotel net buiten Lourdes een stukje de berg op. Vandaar gingen we te voet terug naar de Heilig­dommen. Een van deze kaarsen werd bij daar bij de grot aange­stoken. De andere kaars gaat mee naar Elshout en wordt a.s. zon­dag na de H.Mis van 8.00 uur bij de Wonder­ba­re Moeder van Elshout aange­stoken en neer­ge­zet.

Na het diner stond een zang­avond op het pro­gram­ma. Er werd volop meegezongen met de oude klassiekers zoals ‘Daar bij die molen’ en ‘Als de klok van Arnemui­den’. Er was een speciaal optre­den van Anneke, zij speelde een prach­tig liedje op de blokfluit. Ook de jon­ge­ren lieten van zich horen en zongen enkele mooie engels­talige lie­de­ren. Ook nummers van Guus Meewis kwamen voorbij en de avond werd afge­sloten met een echte polonaise met Bis­schop Hurkmans voorop.

 

Clasien de Leeuw brengt dage­lijks ver­slag uit van de dio­ce­sane lourdes­bede­vaart op de web­si­te van de Pa­ro­chie Wonder­ba­re Moeder. Met toestem­ming publiceren wij dit reis­ver­slag graag ook op onze pa­ro­chie­web­site.

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer