Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel








Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Vacaturebank Zaltbommel

gepubliceerd: woensdag, 29 mei 2013
Vacaturebank Zaltbommel

De contact­groep St. Martinus Zalt­bom­mel heeft nog een aantal vacatures openstaan en wil graag in contact komen met vrij­wil­li­gers die deze willen invullen. Het betreft:

Lid van de klus­groep

De klus­groep wordt ingezet voor kleinere klussen waarvoor anders toch een pro­fes­sio­nal moet wor­den ingehuurd. Denk aan schil­der­werk, kleine reparaties en herstel­werk e.d. Hoe vaker we de klus­groep kunnen inzetten, des te meer kan op jaarbasis wor­den bespaard!

Wie komt erbij? Vindt men u best wel han­dig?
Bel dan voor meer in­for­ma­tie Hans Zonne­veld: 0418 – 671907.

Mis­die­naars

Mis­die­naars zijn onmis­baar bij de eucha­ris­tie­vie­ring. Ze helpen de pastoor niet alleen in de weeken­den bij de eucha­ris­tie­vie­ring, maar ook bij hu­we­lij­ken en begrafenissen. De pastoor kan niet zon­der deze hulp.

Wie komt de hui­dige groep ver­ster­ken? Tiny zal je precies ver­tellen wat je moet doen.
Wil je meer weten? Neem contact op met Tiny: 0418 - 514262.

Lid van de Poets­groep

De poets­groep maakt maan­de­lijks de kerk schoon. Daarbij wordt vrolijk gebruik gemaakt van onder meer zwabber en bezem.

Wie komt deze groep ver­ster­ken? Vele han­den maken immers licht werk!
Wilt u ook de han­den uit de mouwen steken? Bel dan met Tiny: 0418 – 514262.

Lid van de Catechese­groep Bommelstein

Catechese Bommelstein is één van de werk­groepen van de Raad van Kerken. Bommelstein is een gezins­ver­van­gend tehuis aan de Bloemkeshof te Zalt­bom­mel. Er wonen ongeveer 28 personen met een verstan­de­lijke beper­king ver­deeld over ver­schil­lende huis­ka­mers. Bijna de helft van de bewoners doet mee met de catechese­groep, die door hen meestal “bijbel­club” wordt genoemd

De avon­den hebben een vast patroon. Na het koffie­drin­ken zingen we het wel­komst­lied en wordt de kaars aangestoken. Het bijbel­ver­haal wordt ingeleid door een toneel­stukje, een voorwerp of een gesprek. Na het verhaal praten we na of is er een ver­wer­king in de vorm van een ac­ti­vi­teit.
We zingen en bid­den. Vaak brengen de bewoners zelf in waar we voor gaan bid­den: iets waar ze mee zitten of een actuali­teit die grote impact heeft. Het afscheids­lied klinkt en de kaars wordt uitgeblazen. Zo vieren we met elkaar een verhaal van God. 

De werk­groep bestaat momenteel uit vier personen van de drie kerken die deel uitmaken van de Raad van Kerken. We werken twee aan twee. De avon­den hou­den we in één van de huis­ka­mers van Bommelstein.

Omdat de leef­tijdsverschillen groot zijn draaien we het pro­gram­ma twee keer met een ver­schil­lende groep. Zo is er elke maan­dag catechese en de deel­ne­mers weten erg goed wanneer het hun avond is.

Kerst vieren we met beide groepen en dan wijken we uit naar het pa­ro­chie­cen­trum. Ook de andere bewoners en de lei­ding wor­den uit­ge­no­digd. Bovendien is er een vaste groep muzi­kanten die de kerst­lie­de­ren begeleidt. 

Tijdens de twee ver­ga­de­ringen die we elk jaar hebben is ook iemand van de lei­ding van Bommelstein aanwe­zig. De werk­groep zou nog twee vrij­wil­li­gers kunnen gebruiken. Hen wacht in elk geval een bij­zon­dere erva­ring.

Wilt u weten of u hieraan bij kunt dragen? Bel Riet van Osch, tele­foon: 0418 - 515773.

Formulier

Voor het opgeven als vrij­wil­li­ger kunt u ook gebruik maken van het vrij­wil­li­gers­for­mu­lier. Dat kan na­tuur­lijk ook voor andere taken en/of voor een van de andere kerken die onze pa­ro­chie rijk is.





 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer