Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel








Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Koninklijke Onderscheidingen

Annie van Kuijk-Schellekens en Jo van den Dung

gepubliceerd: zondag, 28 april 2013
Koninklijke Onderscheidingen

Vrij­dag 26 april j.l. kregen mevr. Annie van Kuijk-Schellekens en dhr. Jo van den Dungen van burge­mees­ter Gerd Prick een Ko­nin­klij­ke Onder­schei­ding opgespeld voor hun vele vrij­wil­li­gers­werk.

Met een smoes wer­den ze rond de klok van half 10 op­ge­haald en na een korte rondrit langs de kerken van de St. Fran­cis­cus­paro­chie om kwart over tien op het ge­meen­tehuis in Kerkdriel opgewacht door Burge­mees­ter en Weth­ou­ders. Half elf begon Gerd Prick met de offi­cië­le ope­ning en noemde hij de 4 gedecoreer­den met naam, naast Annie van Kuijk en Jo van den Dungen, waren dit Giel Lentjes-Visser en Hans van de Hemmen, en reikte even later de K.O. uit. Hierna kon men de gedecoreer­den fe­li­ci­te­ren en onder het genot van een hapje en drankje even na genieten van deze Ko­nin­klij­ke Onder­schei­ding.

Hier­on­der volgt een kleine opsom­ming van deze vrij­wil­li­gers­acti­vi­teiten. 

Mevrouw Annie van Kuijk- Schellekens

Mevrouw Annie van Kuijk- Schellekens (25 ok­to­ber 1948) is al ruim 34 jaar werk­zaam voor de pa­ro­chie van Velddriel de M(issie) O(nt­wik­ke­ling) en V(rede) groep, 25 jaar lector in de Velddrielse kerk bij vie­rin­gen en avond­waken, ruim 20 jaar vrijwilligster van de schoonmaak­groep in de kerk en ze is als lectrise al jaren met een vaste groep lectoren de vaste voorlezer in de weekend­vie­ringen en bij­zon­dere vie­rin­gen, zoals Pink­ste­ren, Pasen, Kerst, Aller­zie­len en avond­waken voor de uit­vaart in de Velddrielse St. Martinus kerk.

Daar­naast gaat Annie van Kuijk al jaren rond voor ver­schil­lende collectes, o.a. vanaf 2000 collec­teert ze voor het Reuma­fonds en sinds enkele jaren voor het Beatrix­fonds, Hart­stich­ting en Ge­han­di­capten.

Namens de Velddrielse St. Martinus kerk heel harte­lijk dank voor al uw/je inzet en veel geluk, heil en Gods Zegen voor de toe­komst.

Deheer Jo van den Dungen

Dhr. Jo van den Dungen (3 no­vem­ber 1942) heeft vanaf 1978 tot heden met in de jaren 90 enkele jaren onderbre­king in bestuur van pa­ro­chie St. Martinus Velddriel gezeten. Hij was voor name­lijk belast met beheer en on­der­houd gebouwen, kerk en pastorie en kerkhof en tuin. In het bestuur kon hij van­wege zijn bouwtech­nische kennis veel zelf doen zon­der dat het de pa­ro­chie geld kostte. Bij in­for­ma­tie zon­da­gen na de vie­ring en als er iets te doen is op pastorie zorgt hij samen met zijn vrouw dat er voldoende drank en versnape­ringen is en zet alles klaar en ruimt na afloop tafels/ stoelen en servies weer op.

Vanaf 1985 was Jo betrokken bij MFC de Kreek via zijn werk ge­meen­te bouw­zaken en 1994 in het bestuur geko­men van MFC de Kreek met als specialisme de bouw­zaken. Zeker tij­dens de ver­schil­lende ver­bou­wingen die de Kreek heeft onder­gaan kwam zijn bouwtech­nische kennis van pas.

Jo van de Dungen is in 1975 in Raad van Toezicht Rabo­bank Velddriel geko­men. Toen de Rabo­bank Velddriel met Kerkdriel is gefuseerd heeft hij ook daarin de Raad van Toezicht gezeten. Daar is hij in 2000 mee gestopt.

Daar­naast heeft Jo van den Dungen in de jaren 1970 tot 1988  in bestuur van het Oranje Comité Velddriel gezeten en veel hand en span­diensten verricht. Met als hoogte­pun­ten Koninginne­dag en de zes­kampspelen voor de Velddrielse ker­mis, maar ook jaren daarna kon je altijd een beroep op hem doen.

Bij dodenher­den­king 4 mei op het kerkhof heeft Jo van den Dungen de organi­sa­tie en zorgt hij dat alles perfect verloopt.

Namens de Velddrielse St. Martinus kerk heel harte­lijk dank voor al uw/je inzet en veel geluk, heil en Gods Zegen voor de toe­komst.





 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer