Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel








Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Gebedsweek voor eenheid - Licht in het duister

Week van 16 t/m 23 januari

gepubliceerd: maandag, 17 januari 2022

Niet alleen de her­ders bezochten het Kind van Beth­le­hem ook Wijzen uit het Oosten bezochten het Kind en zijn Moeder. Het licht van een ster had hen aange­moe­digd: “Wij hebben zijn ster zien opgaan en zijn geko­men om Hem te aanbid­den”.

Deze zin uit het verhaal van de Wijzen uit het Oosten in het Matteüsevan­ge­lie (hoofd­stuk 2) inspireerde de chris­te­lijke ge­meen­schap van Beth­le­hem tot het thema ‘Licht in het duister’ voor de inter­na­tio­nale Week van gebed voor de een­heid van de chris­te­nen. Zij hebben ook de inhou­de­lijke voor­be­rei­ding ver­zorgd.

Week van gebed: 16 t/m 23 januari 2022

Tijdens de Week van gebed voor een­heid van chris­te­nen 2022 staan chris­te­nen we­reld­wijd stil bij de ster van Beth­le­hem. Een licht dat schijnt in het duister en de weg wijst naar Jezus. De gebeds­week vindt plaats van 16 t/m 23 januari. Door samen te bid­den ervaren we een­heid. In uw eigen omge­ving, dorp of stad, maar ook we­reld­wijd. Tege­lijk tonen we verant­woor­de­lijk­heid voor anderen door de problemen van de samen­le­ving in de voor­beden een plek te geven.

Licht in het duister

Het thema ‘Licht in het duister’ ver­wijst naar de ster van Beth­le­hem, die de Wijzen uit het Oosten bij Jezus bracht. Als chris­te­nen wor­den we aange­moe­digd om ook als die ster te zijn en anderen te wijzen naar Christus. Onze ver­deeld­heid maakt het echter moei­lijk om zelf een licht in het duister te zijn. Daarom is het be­lang­rijk om voor een­heid te blijven bid­den.

Het thema is toepas­se­lijk in deze tijd. We leven in een wereld die hunkert naar licht in de duisternis. De we­reld­wijde corona­pan­de­mie en de econo­mische, poli­tieke en sociale crises die daaruit voort­vloei­en hebben dat eens te meer laten zien. De ster van Beth­le­hem nodigt ons uit om samen op zoek te gaan naar Christus die het licht der wereld is. Dat is wat we tij­dens deze Week van gebed voor een­heid doen.

Meer in­for­ma­tie

De jaar­lijkse Week van gebed voor een­heid wordt in Neder­land geor­ga­ni­seerd door de Raad van Kerken en Missie Neder­land.





 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer