Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Martinusfestival groot succes

gepubliceerd: maandag, 11 november 2019

Zater­dag­mid­dag 9 no­vem­ber kwamen rond de 50 kin­de­ren samen vanuit alle hoeken van de Bom­me­ler­waard. Voor het familie­pas­to­raat had Danny Hakvoort als fees­te­lij­ke start van het Communie­pro­ject het Martinusfestival samen met de werk­groep en de ouders geor­ga­ni­seerd.

De com­mu­ni­cantjes met hun ouders, broertjes en zusjes waren uit­ge­no­digd om mee te doen. Het werd een echt familie­feest, want ie­der­een uit het gezin kon meedoen. Op de Deken Wehmeijer­school verzamelde ouders en kin­de­ren. Ze had­den het goed begrepen, want er was van allerlei etens­waar mee­ge­no­men om weg te geven aan de Voedsel­bank.

De kin­de­ren, al dan niet intensief geholpen door de werk­groep samen met de ouders, maakten zelf hun eigen lampion. De kin­de­ren had­den zelf een lampje mee­ge­no­men, en kon­den niet wachten om hún lampion te testen. Na het knutselen volgde een welver­diend kopje koffie en limonade voor de kin­de­ren. Danny Hakvoort liet met een mooi filmpje het leven van Martinus zien en na de uitleg van het kruis­te­ken door pastoor Roland Putman, was het tijd voor de frietjes... en een worste­broodje.

Vol trots gingen ver­vol­gens de kin­de­ren met hun lampion op weg. Ouders en werk­groeple­den had­den met fel gekleurde hesjes de weg afgezet zodat de lampionnen­pro­ces­sie veilig door de straten van Velddriel bewoog. Onderweg was er na­tuur­lijk ook wat snoep. In een grote stoet trokken de kin­de­ren met mis­die­naars en toortsen voorop de kerk binnen.

De kerk was stemmig verlicht met allerlei kleine kaarsjes. Samen met enkele ouders ging Danny Hakvoort voor in een gebeds­vie­ring. Na afloop was er buiten warme chocolade­melk voor rond de vuurkorven. Een warme en stralende afslui­ting van een geslaagd Martinus­feest!

Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.
 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer