Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • ZaltbommelDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Thuisbasis voor een bewogen missionaris

gepubliceerd: maandag, 3 juni 2019
Presentatie door Will op 25 april in Kerdriel
Presentatie door Will op 25 april in Kerdriel

In het Pinkster­weekend is er een speciale collecte voor onze mis­sio­na­rissen. Zij zetten zich met hart en ziel in, ook op plekken waar andere organisaties zich vanwege de veiligheid niet meer durven komen.

Vroeger waren er nog grote con­gre­ga­ties die zorgden dat zij in Nederland even bij konden komen, maar die zijn zo vergrijsd dat ze dat niet meer kunnen organiseren. Als parochie willen we onze mis­sio­na­rissen echter niet in de steek laten. In het Pinkster­weekend is daarom de collecte om hen te onder­steunen, zodat zij gesteund en gesterkt hun goede werk kunnen blijven doen.

Will van Mer

Eén van die Mis­sio­na­rissen: Will van Mer, staat ook op de poster van de Pinkster-Missie actie. Zij heeft onlangs (25 april) nog in Kerkdriel een verhaal gehouden over het vele werk dat zij en andere mis­sio­na­rissen dankzij de steun uit Driel heeft kunnen doen.

Will van Mer, (van huis uit verloskundige en werkzaam in Kameroen) heeft kort geleden nog moeten vluchten uit het Engels­ta­lige gebied vanwege het gevaar dat zijn ontvoerd zou worden. Zij is nu tijdelijk in Nederland en hoopt binnenkort weer terug te gaan naar Kameroen, maar dan 160 kilometer noordelijker dan Baba waar ze gewerkt had te kunnen beginnen. Zij komt dan in het Frans­ta­lige gebied te werken en dat is wat veiliger.

Als zij over haar werk begint, sprankelt het enthousiasme en haar bewogenheid er van af. Wanneer ze over de mensen spreekt, die zij bijstaat, ontstaat het beeld van een leeuw die het opneemt voor de kwetsbare mensen. Er zijn zelfs mensen die wel 200 km te voet afleggen om bij ‘haar’ ziekenhuis te komen.

Will spreekt vol vuur over het vele goede wat dankzij de steun uit Driel verwezenlijkt kon worden, en dat door zal gaan ook nu zij in het Frans­ta­lige gebied gaat werken.

Op haar nieuwe plek, zijn ook de nodige plannen, om het net zo'n goed en bloeiende pleister­plaats te laten worden. In de volle zaal in Kerkdriel waarin zij over haar werk vertelde, werd met veel aandacht geluisterd wat er allemaal gebeurt en wat dát voor de mensen daar betekent. Met een hele reeks lichtbeelden komen de gezichten van allen die wij vanuit de Bom­me­ler­waard kunnen helpen heel dicht bij. Met het verhaal, de bevlogenheid en de plannen van Will van Mer in het achterhoofd, zal elke cent meer dan goed besteed zijn.

Meer informatie

Meer informatie over de Drielse mis­sio­na­rissen is te vinden op de speciale website:

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer