Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Lintjes

gepubliceerd: vrijdag, 26 april 2019

Het heeft de koning behaagd Jacques Schwartz en Sascha van Oostrom, beide uit Zaltbommel, te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Jacques Schwartz

Jacques Schwartz uit Zaltbommel ontvangt een Koninklijke Onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje Nassau, omdat hij een maat­schap­pe­lijk betrokken inwoner van Zaltbommel is. Jacques Schartz was bijna 30 jaar actief voor de Historische Commissie onder andere als voorzitter. Hierbij was hij verant­woor­de­lijk voor een aantal publicaties en boeken en de inrichting van de permanente expositie over de technische historie van de afvalwaterzuivering in Dokhaven in Rotterdam.

De heer Schwartz kenmerkt zich door een kritische, proactieve, verbindende en constructieve houding. Door zijn inzet voor de vereniging heeft hij een belangrijke en enthousiasmerende rol gespeeld in de kennisoverdracht op het gebied van afvalwaterzuivering. Hierdoor waren de waterprofessionals beter in staat om in Neder­land te zorgen voor schoon water en een gezonder leefklimaat. Decorandus geeft nog altijd water & dijklessen op scholen.

Decorandus was ook negen jaar redacteur van het blad Neerslag. Daarnaast is hij chauffeur en coördinator van de buurtbus, vervoersvrij­wil­lig­er voor Stichting Welzijn Bom­me­ler­waard en de parochie. Ook was Decorandus negen jaar klusjesman voor de Franciscus basis­school.

Sascha van Oostrom

Sascha van Oostrom uit Zaltbommel ontvangt een Koninklijke Onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Sascha van Oostrom is al vanaf zijn jeugd betrokken bij Pokrof. Pokrof is een Katholieke Gemeen­schap van de Byzantijnse ritus binnen de Rooms Katholieke Kerkprovincie van Neder­land. Sascha ging vroeger met zijn moeder mee om diensten te houden, de priesters te assisteren en lezingen te geven. Hij was lid van koren in Eindhoven, Best en Utrecht en geeft vanaf 2010 nog twee à drie lezingen per jaar voor Pokrof.

Van 1980 tot 1988 was hij bestuurslid van de Landelijke Ouder­ver­eni­ging voor Katholiek Onderwijs. Van 1990 tot 1994 was hij voorzitter van Stichting Orion, van 1992 tot 1994 secretaris van het Rode Kruis, afdeling Bom­me­ler­waard en van 1995 tot 2004 lid van de parochie­ver­ga­dering van de Sint Martinus parochie. Deze vergadering fungeerde als klankbord en denktank voor het parochie­bestuur. Hij was ook 13 jaar voorzitter van de postzegel­ver­eni­ging.

Thans is de heer Van Oostrom lid van het bestuur van de Raad van Kerken, brengt soms nog maaltijden van Tafeltje Dekje rond, organiseert lezingen voor het wijk­plat­form en is sinds 2013 lid van wijk­plat­form De Vergt. Daarnaast is hij bijna 25 jaar mantelzorger van zijn echtgenote.

Proficiat

Wij wensen de gedecoreerden van harte proficiat met het verdiende lintje!

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer