Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Onderweg naar the Passion

gepubliceerd: vrijdag, 19 april 2019

Met meer dan 140 opvarenden vertrok de Columbus naar The Passion in Dordrecht. Velen die dachten dat het niet zo’n vaart zou lopen, waren blij verrast. Danny Hakvoort, onze kersverse coördinator familiepastoraat, geloofde van het begin al dat The Passion óók in de Bom­me­ler­waard mensen aan zou spreken.

Onder de deelnemers waren mensen van diverse kerkelijke gezindte, maar ook niet-kerkelijken die aangesproken werden door de liederen en de thema’s. Mensen die elkaar vonden in dat overweldigende verhaal, wat de grote levensthema’s gevat in teksten, maar ook hedendaagse liederen weet te raken.

Uitstekende verzorgd

Niets was aan het toeval overgelaten, van het inschepen en ontvangst met koffie, de Eucha­ris­tie­viering tot de warme kop soep met evenzeer heerlijke broodjes toe, verliep gesmeerd en ontspannen. Velen vierden de Eucha­ris­tie mee, waarbij gemengde en vooral jeugdige koorleden van de Evangelische gemeente in Pand 9 (Zaltbommel) mooie, aansprekende en ontroerende teksten zongen. In de voetwassing en de voorbeden, weerklonk de ver­bondenheid met allen waar Jezus in liefdevolle zorg Zijn leven aan geeft. Tijdens het varen werd er zowel binnen als op het dek ruimschoots genoten van de warme zon, die al het prille groen en de bloeiende natuur langs het water extra uitlichtte.

Aangemeerd vlakbij het kerk­plein

De boot gaf ons ook de kans om vlakbij het kerk­plein aan te meren. Nog geen 8 minuten lopen waren we van dezelfde kerk waar vier eeuwen geleden besloten werd de Bijbel in het Neder­lands uit te geven. Geen mooiere plek om je door het Passieverhaal in de eigen taal te laten raken. Wie in de boot achterbleef, kon op een groot scherm The Passion meebeleven. Zelfs al was het kerk­plein vol, toch kon iedereen glimp opvangen van het verhaal. De muziek -als de vertelling schalde over de vele waterwegen in de binnenstad van Dordt. Het zeldzaam warme weer zorgde voor een weldadige sfeer. Indruk­wek­kend was voor velen ook het verlichtte kruis, dat door een grote groep mensen zich langzaam naar het kerk­plein ver­plaatste.

Weer huiswaarts

Hierna gingen de wegen uitéén. Een veertigtal ging met de bus terug, maar het merendeel verkoos de boot. Om letterlijk en figuurlijk op verhaal te komen, was er op de boot nog een terugblik op The Passion. Er was zelfs een pub-quiz voor wie wilde op het laagste dek. Ook hier was alles goed verzorgd en geregeld door Danny Hakvoort. Wie boven zat kon tegelijk rustig nog even bijpraten of even wegdoezelen op de gerieflijke bankjes, want de boot zou pas rond half twee terug in Zaltbommel zijn. Onderweg werd in alle rust geregeld dat niemand alleen naar huis hoefde. Chauffeurs genoeg die ondanks het late uur nog wat mensen thuis wilde brengen. Vlot werden alle benodigdheden voor de Eucha­ris­tie, de band, maar ook alle spellen en gespreksrondes ingepakt en door een bonte verzameling vrij­wil­lig­ers uit diverse kerken weer teruggebracht.

Volgende familie-ac­ti­vi­teit: 5 mei

The Passion, die ook dit jaar weer stralend eindigde, maar zeker ook de boot­reis blijft een ervaring waarover nog met een warm gevoel op teruggekeken zal worden. Onder meer in het Brabants Dagblad, Het Katholiek Nieuwsblad werden de boot­reis naar The Passion nog even mooi uitgelicht. De volgende familie-ac­ti­vi­teit zal op 5 mei de bede­vaart naar de Zoete Moeder zijn, waar ook voor het hele gezin wat te beleven en mee te vieren valt.

In het nieuws

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer