Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel








Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Agapè viering in Rossum

Zaterdag 18 mei - 17.30 uur - Nieuwhof

gepubliceerd: zondag, 28 april 2019
Agapè viering in Rossum

Het was al een hele mooie traditie aan het wor­den, de jaar­lijkse Agapè-vie­ring in Rossum. Met zo’n der­tig of meer mensen kwamen we samen in de Nieuwhof, vroe­ger na­tuur­lijk ook in het zaaltje bij onze eigen kerk.

Een Agapè-vie­ring is eigen­lijk een gebeds­vie­ring en een vriend­schapsmaal ineen, daarom bij uitstek geschikt als oecu­me­nische vie­ring. We mogen ons over alle grenzen van kerken en religies heen met elkaar verbon­den voelen in God en zo een teken zijn van de nieuwe schep­ping, die Hem voor ogen staat.

Ie­der­een is welkom bij een Agapè-vie­ring; die is gebaseerd op drie pijlers: bid­den en zingen - in gesprek gaan met elkaar en zo elkaar ont­moe­ten - samen een (een­vou­dige) maal­tijd gebruiken. En dat gebeurt op een wat ongewoon tijdstip: een zater­dag­avond van half zes tot ongeveer zeven uur.

Na­tuur­lijk zijn steeds een aantal trouwe kerk­gan­gers aanwe­zig, maar ook mensen ‘van buiten’ zijn na­druk­ke­lijk welkom en wor­den na­druk­ke­lijk uit­ge­no­digd, meestal mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Vorig jaar hebben we, als werk­groep, ge­pro­beerd ook nieuwe groepen te bereiken, maar daar hebben we nog geen goede weg voor gevon­den. We besloten toen de Agapè-vie­ring maar een jaar over te slaan. Een aantal vaste bezoekers liet weten, dat toch heel jammer te vin­den, en daarop is besloten om weer een Agapè-vie­ring te or­ga­ni­se­ren in de lente; mis­schien zou­den we dan zelfs buiten kunnen gaan zitten!?

Vandaar dat ik u mag uit­no­di­gen voor de Agapè-vie­ring die plaats zal vin­den in of bij de Nieuwhof (het gebouw naast de pro­tes­tantse kerk) op zater­dag 18 mei, vanaf 17.30 uur. Om prak­tische redenen willen we wel graag weten hoeveel mensen er komen, dus meld u even aan bij Ad van Lamoen, tel.: 0418 - 662446. Aan deelname zijn geen kosten verbon­den.

O ja, het zou fijn zijn als er één of twee mensen waren die zou­den willen helpen met het voor­be­rei­den en afruimen. Als dat iets voor u is, neemt u dan even contact op met Ad! 

Hope­lijk tot ziens op 18 mei,

namens de werk­groep OORHH
(Oecu­me­nisch Overleg, Rossum, Hurwenen, Heere­waar­den)
Jos Vriesema





 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer