Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • ZaltbommelDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Een Poolse parochie in ons bisdom

gepubliceerd: zondag, 10 maart 2019

Er is weinig rucht­baar­heid aangegeven, maar op 1 januari van dit jaar is officieel de Poolse parochie in het bisdom Den Bosch van start gegaan, met als naam: Parochie van de Goddelijke Barm­har­tig­heid.

De parochie is door Mgr. De Korte ingesteld en hij heeft als pastoor benoemd pater Krszysztof Obiedziński, lid van de Con­gre­ga­tie van de Chrystusowcy, een con­gre­ga­tie die gericht is op de Polen die buiten hun vaderland leven (emigranten, gastarbeiders, enzovoort).

De Poolse parochie is gevestigd in Eindhoven, maar er zijn vieringen en andere ac­ti­vi­teiten in acht plaatsen in ons bisdom, waaronder Kerkdriel. In maart verscheen het nieuwe parochieblad van de Poolse parochie, wel helemaal in de Poolse taal. Het begint met de vastenbood­schap van paus Franciscus, daarna volgen allerhande mededelingen. Daaruit blijkt, dat de parochie een groot aantal ac­ti­vi­teiten ontwikkeld heeft, vaak gecentreerd in de grotere plaatsen (Eindhoven, Tilburg, Oss en Helmond) in het bisdom. Er zijn Eucha­ris­tie­vieringen, retraites en kruiswegen, huwelijks­cursussen en eerste communievoor­be­rei­ding.

Eigen parochieblad en parochie­web­site

Pools parochiebladAlle informatie is te vinden in het begin maart verschenen parochieblad, dat trouwens ook op de website van de parochie te vinden is: www.milosierdzie.nl. Daar vindt u nog veel meer informatie over de Poolse parochie.

Pastoor Krzysztof is vol energie bezig zijn Poolse parochie op te bouwen. En kriskras door het bisdom rijdend maakt hij heel wat kilometers.

Overigens spreekt de pastoor ook heel goed Nederlands, en omdat hij al heel wat jaren in Nederland werkzaam is, weet hij ook veel van het kerkelijk leven in Nederland en van de Nederlandse mentaliteit.

We hopen dat hij een bloeiende parochie in ons bisdom mag opbouwen, en we hopen dat onze Bom­me­ler­waard daar ook van mag meeprofiteren.

Elke tweede zaterdag 17.00 uur Kerkdriel

De Eucha­ris­tie­viering in de Poolse taal is iedere tweede zaterdag van de maand, om 17.00 uur in de Martinus­kerk in Kerkdriel. Voor de viering is er gelegenheid tot biechten. Na de viering is er gelegenheid de pastoor te spreken, maar dat moet wel kort zijn, want om 19.00 uur heeft hij een viering in Nijmegen!

Informatie en contact

website: www.milosierdzie.nl
e-mail parochie: parafia@milosierdzie.nl
e-mail pastoor: x.krzysztof@milosierdzie.nl

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer