Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • ZaltbommelDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Twee nieuwe jongerenwerkers Bisdom Den Bosch

gepubliceerd: maandag, 18 juni 2018
Laura van Dun en Ramon Goosen
Laura van Dun en Ramon Goosen

Het tuinfeest dat Bisdom ’s-Her­to­gen­bosch organiseert op vrijdag 29 juni is een prachtige gelegenheid om kennis te maken met twee nieuwe jongeren­wer­kers van het bisdom. Per 1 mei is Laura van Dun en per 1 juni Ramon Goosen aan de slag gegaan bij het bisdom.

Ramon stelt zich voor

Vanaf 1 juni zal ik de functie van jongeren­wer­ker in het bisdom den Bosch op me gaan nemen. Dat betekent dat wij elkaar zo nu en dan zullen gaan tegenkomen met onze werkzaamheden voor de jonge kerk. Ikzelf sta daar ook nog met een half been in, en ik kan heel enthousiast worden als ik zie hoe in het bisdom gewerkt wordt om als kerk juist ook voor jonge mensen van betekenis te zijn, en daar wil ik graag aan meewerken.

Ik zal me even aan u voorstellen; mijn naam is Ramon Goosen, ik ben 27 jaar oud en woon in Utrecht, waar ik mijn studie katholieke theologie aan het afronden ben. De komende maanden zullen we met het bisdom weer aan de slag gaan met een nieuw jaar­pro­gramma voor het jon­ge­ren­werk. De eerste brainstormsessies zijn alweer achter de rug, en het belooft heel mooi te gaan worden, met uiteraard de nodige aandacht voor de Wereld­jonge­ren­dagen in Panama, een evenement dat voor mijn geloofsleven van levensbelang geweest is, en we kunnen ook niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om jonge mensen hiervan te laten weten.

Voor ons is het van groot belang dat de jongeren in jullie parochies weet hebben van wat er georga­ni­seerd worden, en voor die bekendheid in de parochies is jullie bijdrage onmisbaar. Het is volgens mij super belangrijk dat jongeren ontdekken dat zij niet alleen staan met al hun vragen en twijfels, of juist met hun diep religieuze ervaring. Met het jon­ge­ren­werk proberen we jongeren bij elkaar te brengen en ook echt gemeen­schap te vormen, een onmisbaar kenmerk van kerkzijn.

Als u nu bij voorbaat al vragen of suggesties en tips heeft , dan hoor ik dat heel graag (mijn emailadres is rgoosen@bisdomdenbosch.nl). En we gaan elkaar in elk geval via vele andere wegen nog tegenkomen.

Tot snel!

Ramon

Laura stelt zich voor

Mijn naam is Laura van Dun, ik ben 26 jaar en woon momenteel in Nieuwkuijk. Sinds 1 mei ben ik aan de slag als Opbouw­wer­ker Tienerwerk voor het Bisdom ’s-Her­to­gen­bosch. Deze functie houdt in dat ik vanuit het Bisdom be­schik­baar ben om parochies, pastoraal werkenden en vrij­wil­lig­ers te onder­steunen, begeleiden en vormen in het opbouwen van tiener­pas­to­raat. Daarnaast houd ik me bezig met het organiseren van o.a. de Power of Fire, Teens Together en de Impulsdag.

Ik kijk er erg naar uit langs te komen en jullie te ontmoeten en hoop op een fijne samen­wer­king! Samen bouwen we verder aan een levendige kerk die ook een thuis biedt aan tieners en jongeren.

Tot snel!

Laura

lvdun@bisdomdenbosch.nl

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer