Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • ZaltbommelDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Bedevaart naar de Zoete Moeder

gepubliceerd: zondag, 6 mei 2018
foto: Wim Koopman
Bedevaart naar de Zoete Moeder

Een aardig clubje enthousiaste parochianen had zondag­ochtend 6 mei al vroeg de stoute schoenen aangetrokken en was naar de kerk van Ammerzoden getogen voor de parochiële bedevaart naar de Zoete Moeder. Op een tijdstip waarop menig parochiaan nog op een oor lag, begon in de H. Wil­li­brordus­kerk een gebedsdienst.

Eerst koffie

Na de gebedsdienst werden de pelgrims getracteerd op een lekker kopje koffie en een broodje om nog iets wakkerder te worden. De inwendige mens gesterkt, togen de bedevaart­gangers rond 7.30 uur via de brug bij Hedel in de richting van ’s-Her­to­gen­bosch.

Net terug uit Assisi

Zowel pastoor als fotograaf waren de dag tevoren nog maar net teruggekomen van een bedevaart naar Assisi (van Bisdom Haarlem-Amsterdam), maar dat weerhield hen er niet van weer vroeg uit de veren te komen en mee te wandelen met de inmiddels toch wel traditioneel te noemen parochie­bede­vaart. Daarbij was pastoor Putman toch wat gehandicapt omdat hij een van de zolen van zijn oude sandalen op een pittoresk straatje in Assisi had achtergelaten. Een argeloze koe in de wei was duidelijk onder de indruk van de franciscaan die de route deels blootsvoets aflegde!

Moordend tempo

De wandelaars werden duidelijk aangevoerd door een groepje ervaren en sportieve trekkers die met stevige tred binnen twee uur de kathedraal van de Heilige Johannes Evangelist, in de volksmond beter bekend als de Sint-Jan, hadden bereikt. Daar ontmoetten ze de bedevaart­gangers die met ander vervoer zoals fiets en auto naar het Bossche waren gekomen.

Iets later

De viering van 10.00 uur in de kathedraal begon iets later dan gepland omdat onze pastoor op het laatste moment nog mocht concelebreren naast hoofd­cele­brant mgr. Schröder. De planning komt in de mei-maand nogal nauw omdat de Eucha­ris­tie­vieringen strak op elkaar volgen (elke zondag vier vieringen: 7.00, 8.30, 10.00 en 11.45 uur!) maar het was gelukkig geen probleem. Na de viering werd de vanuit onze gehele parochie samengestelde bos bloemen met intenties bij de Zoete Moeder van Den Bosch geplaatst.

Stads­klooster

Na de viering werden de pelgrims gastvrij onthaald bij pater Bertus Bus en pastoor Roland Putman ‘thuis’. Wat nu nog het klooster van de Minderbroeders Kapucijnen heet, zal binnenkort het nieuwe centrum zijn van de Minderbroeders Fran­cis­ca­nen. De laatste foto’s van onderstaande serie, die weer is gemaakt door Wim Koopman, bieden een mooi inkijkje in het klooster.

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer