Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Dagje Amsterdam met Pastor Stefan Schevers

gepubliceerd: zaterdag, 3 maart 2018
foto: www.jck.nl
Dagje Amsterdam met Pastor Stefan Schevers

Op uit­no­di­ging van Pastor Stefan Schevers zijn we op donderdag 1 maart 2018 met negen personen naar Amsterdam geweest en wel naar het Joods Historisch Museum. Daar hebben we onder deskundige leiding van Herman, een goede kennis van Stefan, een expositie bezocht van Charlotte Salomon.

Eerlijk gezegd had ik van de naam Charlotte Salomon nog nooit gehoord. Ze heeft een omvangrijk kunstwerk gemaakt van 1940 tot 1942, 769 schilderijen (gouaches) onder de titel ‘Leven? of Theater?’. Daar zit een heel verhaal achter wat ik in eerste instantie maar moeilijk kon volgen.

Maar naar gelang de uitleg en toelichting door Herman en Stefan kwam ik er een beetje in en kon ik me een beetje in het verhaal inleven. Voor mij waren het allemaal schilderijen. Maar zo mag je het niet noemen. Het zijn ‘Goauches’, hetgeen betekent dat de schilderijen met dekkende waterverf zijn gemaakt waarbij de ondergrond niet meer zichtbaar is, dit in tegen­stel­ling tot aquarel.

Daarna hebben we een bezoek gebracht aan een uit 1675 daterend Portugese Synagoge, daar was het heel erg koud. Vervolgens naar de Wintersynagoge, daar was het heerlijk warm. Tot slot hebben we nog een bezoek gebracht aan een ondergrondse ruimte “De Schatkamer” Hierin bevindt zich een unieke collectie ceremoniële objecten van zilver, goud, brokaat en zijde.

Tussendoor hebben we nog gebruik gemaakt van een lunch maar rond half vier was de rondleiding gedaan en konden we nog even een ander deel van het museum bekijken of iets gaan eten in de stad.

De reis is voorspoedig verlopen, om 09.30 uur vertrokken en ’s avonds om 18.30 uur weer thuis. Stefan had het heel goed geregeld. Alleen het weer, daar had ie geen invloed op: het was gruwelijk koud, zoals op de foto’s wel te zien is.

Ik denk dat ik namens iedereen mag spreken, ik heb een fijn dagje Amsterdam gehad. Waarbij we de datum 1 maart 2018 niet makkelijk zullen vergeten. Omgewaaide fietsen en bromfietsen en deels dichtgevroren grachten.

Stefan bedankt. Veel succes in de toekomst.

Namens alle mede­rei­zigers
Antoon van der Heijden

 

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer