Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommellink naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Maas en Waalse Mariabedevaart

Zondag 20 augustus 16.00 uur Kapelberg Bergharen

gepubliceerd: vrijdag, 4 augustus 2017

Op zondag 20 augustus 2017 wordt in Bergharen het Kapelbergseizoen 2017 afgesloten met de jaarlijkse grote Maas en Waalse Maria­bedevaart naar Onze Lieve Vrouw ter Nood Gods. Vanuit de dorpen van Maas en Waal en de directe omgeving zullen dan weer velen naar Bergharen trekken om daar om 16.00 uur gezamenlijk de eucharistie te vieren.

Thema van dit jaar is “In het vertrouwen van Maria”. Na afloop is er gelegenheid de kruisweg te bidden en elkaar te ontmoeten.

Inmiddels zijn achter de schermen al de nodigde voor­bereidingen getroffen om er ook dit jaar weer een mooie, toegewijde en inspirerende plechtigheid van te maken. Prof. Dr. Herwi Rikhof zal als voorganger de viering leiden. Hij wordt geassis­teerd door diaken Hennie Witsiers en pastoraal werker Annemarie Gooiker-Loeffen. Het koor van de Sint Annakerk, versterkt met leden van het koor uit Beek, beide onder leiding van organist/dirigent Ton de Waal, en het blaasorkest MuzAnna dat wordt geleid door Bert Noordam, zullen de muzikale omlijsting voor hun rekening nemen. Dit jaar bestaat er voor iedereen wederom de mogelijkheid om persoonlijke intenties voor de viering op te schrijven en in een bokaal te doen die tijdens de offerande op het altaar wordt geplaatst. Die intenties zullen niet worden voorgelezen.

Op bedevaart gaan betekent opnieuw grond onder de voeten krijgen om zinvol verder te kunnen in het leven dat ons soms hard valt. Uit de Bijbel leren we Maria kennen als een vrouw die op een uitzonderlijke wijze door Gods liefde werd geraakt. Veel gesproken woorden zijn er van haar niet bekend. “Mij geschiede naar uw woord”, waarmee zij zich zeer dienstbaar opstelde, en “Doe wat Hij u zeggen zal” zijn wel het meest bekend. Zij verhief zichzelf nooit, liet zich niet voorstaan om haar positie maar verwees steeds naar haar zoon Jezus.

Vanuit de ervaring in haar eigen leven wist Maria zich aangesproken door God om mee te werken aan het heil van alle mensen. Zij stelde vertrouwen in Hem en was er zich goed van bewust dat God haar graag zag. Haar Kind was een ‘zichtbaar teken’ van zijn liefde voor de mensen.

Haar gedrevenheid, haar geestdrift voor Gods plan heeft haar gemaakt tot iemand die de liefde deelde met allen die Zij ontmoette. Haar naam is in het bijzonder verbonden met het woord “moeder”. Wij mensen stellen veel vertrouwen in haar. In de viering zal door de bedevaart­gangers iets van haar vertrouwen ervaren worden om het leven op te pakken.

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Disclaimer