Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommellink naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Feestelijke Neomistenmis

Foto’s van de H.Mis, muzikale groet en receptie

gepubliceerd: zondag, 11 juni 2017
foto: Wim Koopman
Feestelijke Neomistenmis

De eerste Eucharistie­viering door de kakelverse priester Sacha Steijaert vond plaats op zondag 11 juni 2017 in de St. Martinus­kerk te Kerkdriel. Ondanks tropische temperaturen waren vele familieleden, vrienden en parochianen toch in grote getalen gekomen om dit feest mee te vieren.

De neomist, con­cele­branten, diaken, acolieten en misdienaars kwamen in processie vanuit het parochie­centrum naar de kerk en werden feestelijk binnengehaald door de Martinuskids met bogen met bloemen en groen. In de kerk werd gezongen door een gelegenheidskoor, samengesteld uit de diverse koren die de Franciscus­parochie rijk is. Achter het orgel zat Ton Nagel. Concelebranten waren pastor Stefan Schevers, Mgr. Schröder, pater Bertus Bus en priester Eugen Graas, en diaken Peter de Snoo assis­teerde. Na afloop van de viering volgde een muzikale groet door de Koninlijke Harmonie Semper Crescendo (KHSC) uit Kerkdriel.

Tijdens de receptie in Woonzorg­centrum De Leyenstein was er een gastvrij onthaal met koffie en thee, gebakjes, broodjes en later een drankje en een hapje. Tijdens de receptie spraken pastor Stefan Schevers, burge­meester Van Kooten van Maasdriel en vice-voorzitter van het parochie­bestuur Jan Luyks. Sacha nam onder andere een boek over de natuur in de Bommelerwaard, een prachtige kazuivel met daarop geborduurd “Kom Heilige Geest”, een indruk­wekkend schilderij in een prachtige lijst van het hoofd van Jezus Christus met doornenkroon en een glimmend wierookvat in ontvangst.

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Disclaimer