Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel


link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Vierde catechese-avond - Prediking

Donderdag 1 juni 19.30 uur Parochiecentrum Kerkdriel

gepubliceerd: dinsdag, 23 mei 2017

Op donderdag 11 mei heeft een groep parochianen de derde aflevering van de Katholicisme-reeks bekeken: Liturgie en Eucharistie. Hieronder volgt de reactie van Hildebrand van Herwijnen uit Hedel.

“De avond van 11 mei heb ik in het parochie­centrum samen met enkele anderen een deel van de film ‘Catholisicm’, gezien. Wij zagen het onderdeel van de Eucharistie­viering, waarover mgr. Barron een toelichting gaf. Hij deed dit op een overtuigende wijze en ging met name in op de rol van de priester. Ook kwamen alle onderdelen van de heilige Mis uitvoerig aan de orde. Voor mij was het een echte opfrisser. Eigenlijk zouden alle deelnemers aan de eucharistie dit onderdeel van deze film moeten zien. Dan zal voor ons meer duidelijk worden over de opbouw en inhoud van de Mis.”

De prediking van Jezus

De vierde aflevering van deze reeks gaat over de prediking van Jezus. We gaan deze aflevering op donderdag 1 juni bekijken.

Gelovige of ongelovige, christen of niet-christen, niemand ontkent dat de persoon van Jezus Christus een belangrijk figuur is geweest in de geschiedenis. Op een bepaalde tijd en op een bepaalde plaats in de geschiedenis is hij vanuit het niets begonnen om in het openbaar te spreken over God. Hij deed dit op een geheel eigen manier die totaal vreemd was aan de manier waarop geloofsgenoten dat deden in zijn tijd. Hij sprak God aan als “Vader” en sprak op een hele bijzondere manier over de liefde van God tot de mens en van de mens tot God.

Voor een christen is Jezus niet alleen maar een belangrijk persoon, maar ook een uniek persoon. Paus Benedictus heeft ooit gezegd: “christen-zijn wordt niet in eerste instantie bepaald door een menselijke beslissing of een hoogstaand idee, maar door de ontmoeting met een Persoon die ons leven een nieuwe oriëntatie geeft en daarmee de beslissende richting. Met andere woorden: de ontmoeting met de persoon van Jezus Christus, en de dingen die hij zei en deed, raken en veranderen de levens van mensen. Vroeger en nu nog steeds.

Wat lezen we eigenlijk in de Bijbel over de bood­schap die Jezus heeft gebracht? Wat betekent deze bood­schap voor ons anno 2017? Aflevering 4 van de DVD-reeks laats ons kennismaken met de kern van Jezus zijn verkondiging.

Welkom op donderdag 1 juni

Op donderdag 1 juni is iedereen welkom op het parochie­centrum in de Hertog Arnoldstraat in Kerkdriel. U kun al om 19.30 uur binnenkomen voor een kopje koffie of thee. Vanaf 20.00 uur tot 21.00 uur bekijken we de DVD. Hierna is er gelegenheid om nog kort stil te staan bij wat we hebben gezien. Vanaf 21.30 uur kunnen we nog wat napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

De DVD is Engels gesproken en Nederlands ondertiteld.

Iedereen is van harte welkom!

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Disclaimer