Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommellink naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Indiareis van de pastoor

gepubliceerd: maandag, 23 januari 2017

De reis door het zuiden van India nadert zijn einde. Op dit moment verblijven we op het generalaat van de Heralds of Good News, een missionaire sociëteit die acht priesters heeft werken in het Bisdom Den Bosch.

Vanochtend hebben we een katholieke school bezocht waar 1.400 leerlingen uit de plattelandsomgeving onderwijs krijgen. Het gaat om kinderen vanaf de kleuterleeftijd tot ongeveer 18 jaar. Het is een katholieke school die geleid wordt door een viertal zusters en twee priesters en uiteraard een grote groep onderwijzers, mannen en vrouwen. De meerderheid van de leerlingen is Hindoe, er zijn ook islamitische kinderen en uiteraard christenen. Katholieke scholen staan goed aangeschreven, omdat ze aandacht hebben voor de hele mens, voor waarden en normen, en ze hebben een goede discipline. Dat merken we ook als we als gasten worden ontvangen. De ontvangst is warm, met het aanreiken van onder andere bloemen, soms wordt er gezongen, gedanst of geacteerd.

Ook bezochten we deze dag twee Hindoetempels. Een bevriend iemand bracht ons tot de centrale plek in het heiligdom, de plek waar de pandit voor ons een offer opdroeg. Althans zoiets moet het geweest zijn, want je begrijpt niet precies wat er gebeurt. Ook ontvingen we van een olifant de zegen. Hindoegoden worden gemakkelijk aan dieren gekoppeld!

Ik ging maar gewoon met de rest mee, maar bedacht ondertussen: kan ik dit als katholiek doen? Ik vond het in ieder geval erg boeiend om mee te maken en iets te proeven van deze godsdienst. En dat is niet verkeerd.

Ron van den Hout
waar­nemend pastoor


Blessed by Jumbo...
Blessed by Jumbo...

Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.
 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Disclaimer