Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel








Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Vastenaktie 22 februari t/m 8 april 2012

gepubliceerd: woensdag, 8 februari 2012
Vastenaktie  22 februari t/m 8 april 2012

Gezien het succes van de Vastenaktie in de afgelopen jaren, waarbij lokale doelen in Malawi en Ghana wer­den onder­steund waar mensen uit onze eigen regio werk­zaam zijn, vraagt het dekenaat Waalwijk/Heus­den/Zalt­bom­mel en de pa­ro­chies Den Dungen en Sint Michielsgestel dit jaar uw aan­dacht voor een school­pro­ject in Indonesië. Een lokaal project wat wederom wordt onder­steund door Vastenaktie Cordaid. Voor elke bijeen­ge­brachte euro doen zij er de helft bij.

Mis­sio­na­ris Leo van Beur­den

Pater Leo van Beur­den uit Kerkdriel is al jaren werk­zaam in Indonesië. Middels een stich­ting beheert hij een aantal scholen. Het kernidee van deze stich­ting is om de jeugd zo op te voe­den dat ze later kunnen terug­val­len op een sterke morele bagage: eer­lijk­heid, medemen­se­lijk­heid, tole­ran­tie, liefde voor de schep­ping en respect voor de ander. Het bij­bren­gen van deze basis­waar­den wordt net zo be­lang­rijk geacht als een goede intellectuele vor­ming. Ondanks de chris­te­lijke iden­ti­teit is ook open­stel­ling van het onder­wijs voor kin­de­ren met een andere over­tui­ging een be­lang­rijk doel.

School in Garut

De stich­ting heeft ook een school in Garut, een stadje waar van oudsher veel mensen van Neder­landse afkomst wonen. Er is dringend behoefte aan een een­vou­dige gemeen­schap­pe­lijke ruimte geschikt voor medische en sociale hulp, kin­der­op­vang, edu­ca­tie voor leer­krachten en ouders en allerlei verbroe­de­rende ac­ti­vi­teiten binnen de plaat­se­lijke ge­meen­schap met muziek, dans en spel.

Tevens is slaap- en woon­ac­com­mo­da­tie nodig voor enkele leer­krachten. Hier­voor moet een bouwvallig pand naast de school snel wor­den opgeknapt.

Het beno­digde geld hier­voor ontbreekt. Een school voor chris­te­lijk onder­wijs ont­vangt name­lijk geen finan­ciële steun van de over­heid en het beetje school­geld is naar draag­kracht van de arme ouders. Daarom is het van belang dat we met de Vastenaktie 2012 helpen dit gebouw te rea­li­se­ren.

Vastenaktie

De vastenaktie loopt van 22 feb. t/m 8 april.

De inzameling voor dit project zal plaats­vin­den in de week van 25 maart a.s. De vasten­zakjes wor­den wel bij U thuisbe­zorgd zoals u gewend bent, maar ze wor­den niet meer bij u op­ge­haald. U kunt deze zakjes in de kerk in de bekende groene bus stoppen of in de brievenbus van de pastorie. De groene bus staat vanaf aswoens­dag 22 februari tot de tweede Paas­dag achter in de kerk.

U kunt ook gebruik maken van een een­ma­lig machti­ging. Deze vindt U in het vasten­zakje. Hope­lijk steunt U deze Vastenaktie in Garut

Alvast harte­lijk dank namens de werk­groep Werk­groep Missie, Ont­wik­ke­ling en Vrede





 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer