Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel








Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Stille Omgang Jongerenprogramma

Retourtje Amsterdam - 16 maart 2013

gepubliceerd: vrijdag, 1 februari 2013

Een ener­ve­rende en afgewogen mix van entertain­ment en ver­die­ping, mid­den in het hart van Am­ster­dam! Op zater­dag 16 maart vindt de jaar­lijkse Stille Omgang plaats. Jon­ge­ren zijn hierbij bij­zon­der welkom en daarom or­ga­ni­seert het Bisdom van ’s-Hertogen­bosch een bus­reis voor jon­ge­ren die graag naar de ‘Mirakel­stad’ willen gaan.

Thema: iBelieve! Je bent jong en je wilt wat!

Aan de hand van de drie volgende vragen wordt inge­gaan op het thema. “What do I believe?” “Why do I believe?” “When do I believe?” Onder andere pries­ter Vönhogen zal ons mee­ne­men in de beantwoor­ding van voornoemde vragen.

Een lange zater­dag­avond “uit met God” in Am­ster­dam.

Reis mee, met een bus vol jon­ge­ren… en loop mee in een bij­zon­dere stille tocht, mid­den in de nacht, in het bruisende hartje van Am­ster­dam. Kan dat?! Ja... geef de winkel­straat een kapel­sfeer, met circa 10.000 mensen, jong en oud. Verwon­derde blikken en respect van voorbij­gan­gers omkle­den de tocht.

Jon­ge­ren­pro­gramma

Maak kennis met een traditie die actueel blijft... waarin je de fier­heid van je geloof tot expressie brengt, door alle tij­den heen. Je vrij voelen in je geloofsexpressie is niet van­zelf­spre­kend. Het SO-jon­ge­ren­pro­gramma vindt plaats in de Basiliek Heilige Nicolaas, Prins Hendrik­kade 73 in Am­ster­dam. De kerk is recht tegen­over Am­ster­dam Centraal Station. Het pro­gram­ma begint om 20:00 uur en is rond 00:30 uur afgelopen.

Waarom dit niet te missen is?!

Het SO-Jon­ge­ren­pro­gramma is hard op weg uit te groeien tot een natio­naal katho­liek jon­ge­ren­eve­ne­ment van formaat. Tijdens het Stille Omgang jon­ge­ren­pro­gramma staan we stil bij het thema, onder andere door middel van muziek en/of theater, een spreker van formaat en in de li­tur­gie: een H. Mis en een Eucha­ris­ti­sche aanbid­ding. Net als voor­gaande jaren zal de bis­schop van het bisdom Haar­lem-Am­ster­dam, Mgr Punt, voor­gaan in de Eucha­ris­tie­vie­ring.

Kortom, ge­za­men­lijk het geloof vieren: dat is het hoof­dingrediënt van het SO-Jon­ge­ren­pro­gramma. Het hoogte­punt van de avond is het ge­za­men­lijk lopen van de Stille Omgang.

Wat is de ach­ter­grond hier­van?

Steeds meer jon­ge­ren trekken jaar­lijks vanuit het hele land naar ‘Mirakel­stad’ Am­ster­dam om daar het eucha­ris­tisch won­der van 1345 te her­denken en een krach­tig sig­naal van geloof af te geven, te mid­den van de grote stad Am­ster­dam. In gebed lopen zij door de bin­nen­stad en laten zo zien hoe­zeer God bij ons mensen betrokken is. Het is in­druk­wek­kend en bij­zon­der om ’s nachts met een grote groep jon­ge­ren in stilte en in gebed te lopen, in een stad waar het nooit stil is!

Bus­reis

Om het jou mak­ke­lijk te maken, zetten we als bisdom van ’s-Hertogen­bosch een jon­ge­renbus in naar de Stille Omgang. De bus­reis alleen al wordt een belevenis: diep­zin­nig, crea­tief en er wordt een leuk filmpje getoond. De bus vertrekt vanuit Eindhoven, Uden, Zeeland, Wijchen, Nijmegen-Duken­burg NS en Den Bosch. De reis­tijd ligt, af­han­ke­lijk van de opstap­plaats, rond de 1½ uur. Stap in! Meldt je snel aan. Groepen en in­di­vi­duele jon­ge­ren kunnen zich aanmel­den tot uiter­lijk 4 maart. De bus kan vol raken… dus wees er snel bij!

Meer in­for­ma­tie en aanmel­den

Neem voor meer in­for­ma­tie contact op met kape­laan Stefan Schevers via onderstaand contact­for­mu­lier. Gebruik tevens onderstaand aanmeld­for­mu­lier om je op te geven. De kosten voor deze bus­reis plus entree bedraagt 15 euro. Deze betaal je contant direct bij binnen­komst in de bus.

Tot ziens in Am­ster­dam op 16 maart!

Stefan Schevers
pastorschevers@gmail.co





 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer