Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommellink naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Pastoraal team

Pastoraal team Franciscusparochie Bommelerwaard

Het pastoraal team van de Pastorale Eenheid Bommelerwaard stelt zich voor:

Waarnemend pastoor en vicaris-generaal Ron van den Hout

Ron van den Hout (Diessen NB, 1964) volgt na de middelbare school de studierichting tuinbouw van de Hogere Agrarische School in Den Bosch (1983-1987); vakantiewerk bij een tuinder brengt hem op dit idee. Maar er sluimert een andere roeping.

Hij begint in 1987 aan de nieuwe priesteropleiding van het bisdom Den Bosch en wordt in 1993 tot priester gewijd door mgr. J.G. ter Schure. Hij werkt nog een jaar in zijn stageparochie in Helmond en gaat daarna voor een studie bijbelse theologie naar Rome (1994-1997).

In 1998 wordt hij benoemd in Drunen en Elshout, gaat colleges geven op het Sint-Janscentrum en blijft zelf studeren hetgeen uitmondt in een promotie aan de Radboud Universiteit Nijmegen (2009).

Op 1 oktober 2009 wordt hij benoemd tot pastoor van de parochies in de Bommelerwaard. Per 1 februari 2012 is hij vicaris-generaal van het bisdom ’s-Hertogenbosch en blijft als waarnemend pastoor bij de parochie H. Franciscus in de Bommelerwaard bestuurlijk betrokken.

Woonadres: pastorie H. Willibrordus Hedel
Koningin Wilhelminastraat 4
5321 TC Hedel

tel: (073) 599 12 16
e-mail: f2hcvdhout@hetnet.nl

Waarnemend pastoor Ron van den Hout

Pastor Bertus Bus, capucijn

Bertus Bus (Laren NH, 1952) is na zijn middelbare school ruim twintig jaar werkzaam in het bedrijfsleven. Vanuit het vrijwilligerswerk in de parochie groeit bij hem het verlangen om priester te worden. Hij studeert vanaf 1986 aan de priesteropleiding Bovendonk te Hoeven en trad in 1990 in, in de orde van de minderbroeders Kapucijnen. Op 14 september 1997 wordt hij priester gewijd.

Pastor Bus werkt als kapucijn twaalf jaar in de Jordaan in Amsterdam; vanaf december 2005 is hij werkzaam in de Bommelerwaard.

Kantoor
Parochiecentrum Zaltbommel
Oliestraat 26
5301 BB Zaltbommel

tel: (0418) 51 22 15
e-mail: bertusbus@hetnet.nl

Spreekuur
Parochiecentrum Zaltbommel
op maandag, woensdag en vrijdag van 15.00 tot 16.00 uur
op vrijdagavond van 19.00 tot 20.00 uur

Pater Bertus Bus (Capucijn)

Pastor Stefan Schevers, priester en theoloog

Stefan Schevers (Boxtel/Esch, 1975) haalt na zijn gymnasiumopleiding te Sint Michielsgestel zijn propedeuse psychologie aan de universiteit van Tilburg (1995). Echter door een filosofie les van de Kapucijn Piet Leenhouwers wordt de interesse gewekt voor de grote vragen van het bestaan binnen de studie van theologie.

Aanvankelijk hoopt hij nog psychologie te combineren met de vrije studierichting zingeving en hulpverlening. Echter een roeping om Christus te volgen in zijn herderschap doet hem overstappen naar de zevenjarige klassieke studierichting theologie te Tilburg.

Om de kerk te vitaliseren volgt hij een internationaal trainingsjaar voor evangelisatie en jongerenwerk en leidt hij een katholieke studentenverenging in Tilburg. Hij is in 2007 afgestudeerd aan de faculteit katholieke theologie bij prof. dr. Frans Maas over de verhouding tussen “schoonheid als toegang tot God” en de zeggingskracht van de gekruisigde bij Hans Urs von Balthasar.

Daarnaast behaalt hij het diploma geestelijke verzorging om als geestelijk verzorger in zorginstellingen of in de kerk aan de slag te kunnen. Het wordt de kerk, want er lag reeds lange tijd een roeping te sluimeren.

Er volgt nog een schakeljaar op het seminarie te Den Bosch. En zodoende wordt hij op 8 november 2008 tot diaken gewijd en op 6 juni 2009 tot priester door Mgr. drs. A.L.M. Hurkmans. Daarmee is hij dus wereldheer geworden binnen het bisdom van Den Bosch. Hij werkt vervolgens 2 jaar als priester in zeven dorpen van West Maas en Waal, een jaar in Veldhoven. Vanaf 1 september 2012 gaat hij werken in het weidse gebied van de Bommelerwaard. Hij behartigt onder andere het speerpunt jeugd en jongeren.

Woonadres: pastorie H. Willibrordus Hedel
Koningin Wilhelminastraat 4
5321 TC Hedel

Tel: (073) 599 12 16
e-mail: pastorschevers@gmail.com

Pastor Stefan Schevers

Pastoraal werker Anneke van Veelen

Anneke is geboren in Doetinchem, opgegroeid onder de rook van Rotterdam, protestants opgevoed en op latere leeftijd katholiek geworden. Ze heeft gestudeerd aan De Tiltenberg in Vogelenzang. Vanaf 1 december 2015 heeft zij het stokje overgenomen van Jos Vriesema, die met pensioen is gegaan.

Kantoor
Parochiecentrum Kerkdriel
Hertog Arnoldstraat 57 B
5331 XG Kerkdriel

tel: (0418) 63 12 15 (b.g.g. 63 46 02)
e-mail: avanveelen@katholiekbommelerwaard.nl

Spreekuur
parochiecentrum Kerkdriel
op werkdagen (behalve woensdag) van 8.30 - 10.00 uur
parochiecentrum Rossum
(Mgr. Bekkersplein 4, Rossum, tel.: (0418) 661238):
op donderdagochtend 10.30 - 11.30 uur.

Pastoraal werkster Anneke van Veelen

Diaken Peter de Snoo

Peter de Snoo (Utrecht, 1950) is woonachtig in het mooie Maasbommel. Hij is al sinds 1971 samen met zijn vrouw Tonny. Ze hebben twee zoons en vier kleinkinderen. Peter verdient de kost als zelfstandig administrateur. Als hobby is hij zo’n tien jaar touringcarchauffeur geweest. Sinds 2000 is Peter werkzaam als diaken.

tel. (06) 22 28 06 06
email: info@deprediker.nl

Diaken Peter de Snoo

Christianne van Dierendonck

Het pastoraal team en het parochiebestuur wordt ondersteund door secretaresse Christianne van Dierendonck. Zij zit op dinsdag en donderdag op het secretariaat te Kerkdriel.

Parochiecentrum
Hertog Arnoldstraat 57b
5331 XG Kerkdriel

tel: (0418) 632 504
e-mail: info@katholiekbommelerwaard.nl

Christianne van Dierendonck
 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Disclaimer