Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel








Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Aankomende fusie

gepubliceerd: woensdag, 21 september 2011
foto: iStockPhoto
Aankomende fusie
Aankomende fusie

De afgelopen maan­den is er in het pa­ro­chie­bestuur (unie­bestuur) veel ge­spro­ken over ver­der­gaande samen­wer­king tussen de zeven pa­ro­chies van de Bom­me­ler­waard. Het beleids­plan van de bis­schop Geloven in groei, groeien in geloof was daarbij een be­lang­rijk uitgangs­punt. Op de ver­ga­de­ring van 15 juni heeft het bestuur besloten het fusie­tra­ject daad­wer­ke­lijk in te zetten. De streefdatum voor de fusie is 1 januari 2013.

Dit bericht zal voor velen van u niet helemaal nieuw zijn. Sinds 2004 vallen de pa­ro­chies een pas­to­rale een­heid onder één pastoor, één pas­to­raal team en één bestuur. Bij zijn afscheid op 1 juni 2009 bracht pastoor Van Bronkhorst een fusie ook al ter sprake (hij sug­gereerde zelfs al een nieuwe naam). De afgelopen maan­den heeft het bestuur verken­ningen en inventari­sa­ties gedaan. Dit heeft al concreet geleid tot een ver­ga­de­ring met alle redacties van de pa­ro­chie­bla­den om tot één nieuw pa­ro­chie­blad te komen. Als wij u goed op de hoogte willen hou­den, is het be­lang­rijk dat ie­der­een op dezelfde manier en tege­lijker­tijd wordt geïn­for­meerd.

In de bestuurs­ver­ga­de­ring is ook besloten twee com­mis­sies op te richten. De ene gaat zich bezig­hou­den met de com­mu­ni­ca­tie naar u en naar alle belang­stel­len­den. De andere buigt zich over de finan­ciële situatie van de ge­za­men­lijke pa­ro­chies. Een in­for­ma­tie­avond op 1 juni o.l.v. dhr. Van de Molengraft van het bisdom heeft dui­de­lijk gemaakt dat we keuzes moeten maken. Voor het lopend jaar 2011 is er een ge­za­men­lijk tekort, dat bij onge­wij­zigd beleid oploopt in de toe­komst. Struc­tu­rele tekorten op de begro­ting lei­den on­her­roe­pe­lijk tot in-teren, en dan is het over 20 jaar allemaal op.

We willen als bestuur onze verant­woor­de­lijk­heid nemen en werken aan een gezonde pa­ro­chie nu én in de toe­komst. Het pas­to­raat en de zorg voor de mensen staat daarbij op de eerste plaats. Daarvoor hebben we u als kerk­gan­gers en vrij­wil­li­gers hard nodig. Hoe het een en ander er concreet uit gaat zien, kunnen we nu nog niet zeggen. We hopen dat u dat begrijpt.





 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer