Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel








Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Vierde catechese-avond - Prediking

Donderdag 1 juni • 19.30 uur • Parochiecentrum Kerkdriel

gepubliceerd: dinsdag, 23 mei 2017

Op don­der­dag 11 mei heeft een groep pa­ro­chi­anen de derde afleve­ring van de Katho­li­cisme-reeks bekeken: Li­tur­gie en Eucha­ris­tie. Hier­on­der volgt de reactie van Hildebrand van Herwijnen uit Hedel.

“De avond van 11 mei heb ik in het pa­ro­chie­cen­trum samen met enkele anderen een deel van de film ‘Catholisicm’, gezien. Wij zagen het onder­deel van de Eucha­ris­tie­vie­ring, waarover mgr. Barron een toelich­ting gaf. Hij deed dit op een overtuigende wijze en ging met name in op de rol van de pries­ter. Ook kwamen alle onder­de­len van de heilige Mis uit­voerig aan de orde. Voor mij was het een echte opfrisser. Eigen­lijk zou­den alle deel­ne­mers aan de eucha­ris­tie dit onder­deel van deze film moeten zien. Dan zal voor ons meer dui­de­lijk wor­den over de opbouw en inhoud van de Mis.”

De predi­king van Jezus

De vierde afleve­ring van deze reeks gaat over de predi­king van Jezus. We gaan deze afleve­ring op don­der­dag 1 juni bekijken.

Gelo­vi­ge of ongelo­vi­ge, christen of niet-christen, niemand ontkent dat de persoon van Jezus Christus een be­lang­rijk figuur is geweest in de ge­schie­de­nis. Op een bepaalde tijd en op een bepaalde plaats in de ge­schie­de­nis is hij vanuit het niets be­gon­nen om in het open­baar te spreken over God. Hij deed dit op een geheel eigen manier die totaal vreemd was aan de manier waarop geloofs­ge­no­ten dat deden in zijn tijd. Hij sprak God aan als “Vader” en sprak op een hele bij­zon­dere manier over de liefde van God tot de mens en van de mens tot God.

Voor een christen is Jezus niet alleen maar een be­lang­rijk persoon, maar ook een uniek persoon. Paus Bene­dic­tus heeft ooit gezegd: “christen-zijn wordt niet in eerste instantie bepaald door een men­se­lijke beslis­sing of een hoogstaand idee, maar door de ont­moe­ting met een Persoon die ons leven een nieuwe ori­ën­ta­tie geeft en daar­mee de beslissende rich­ting. Met andere woor­den: de ont­moe­ting met de persoon van Jezus Christus, en de dingen die hij zei en deed, raken en ver­an­de­ren de levens van mensen. Vroe­ger en nu nog steeds.

Wat lezen we eigen­lijk in de Bijbel over de bood­schap die Jezus heeft gebracht? Wat betekent deze bood­schap voor ons anno 2017? Afleve­ring 4 van de DVD-reeks laats ons kennis­ma­ken met de kern van Jezus zijn ver­kon­di­ging.

Welkom op don­der­dag 1 juni

Op don­der­dag 1 juni is ie­der­een welkom op het pa­ro­chie­centrum in de Hertog Arnold­straat in Kerkdriel. U kun al om 19.30 uur binnen­ko­men voor een kopje koffie of thee. Vanaf 20.00 uur tot 21.00 uur bekijken we de DVD. Hierna is er gelegen­heid om nog kort stil te staan bij wat we hebben gezien. Vanaf 21.30 uur kunnen we nog wat napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

De DVD is Engels ge­spro­ken en Neder­lands onderti­teld.

Ie­der­een is van harte welkom!





 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer