Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel








Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Actie Kerkbalans

‘Mijn kerk verbindt’

gepubliceerd: zaterdag, 21 januari 2017
Actie Kerkbalans

Kerk­ba­lans is een ge­za­men­lijke actie van de Rooms-Katho­lie­ke Kerk, de Pro­tes­tantse Kerk en de Oud-Katho­lie­ke Kerk van Neder­land. Drie kerk­ge­noot­schappen die al sinds 1973 een beroep doen op de plaat­se­lijke geloofs­ge­meen­schappen voor een finan­ciële bijdrage. Jaar­lijks vragen zij hun leden in de tweede helft van januari gul te geven voor hun eigen plaat­se­lijke kerk.

Voor de campagne van 2017 is het thema ‘Mijn kerk verbindt’. We zijn door de kerk verbon­den met God, met elkaar en met de gene­ra­ties voor en na ons. We hou­den elkaar vast in geloof en verbin­den ons met mensen die steun nodig hebben Nu het steeds vaker ‘ieder voor zich’ lijkt te zijn, is het de kerk die verbindt. Geef aan die verbin­ding. Geef aan Kerk­ba­lans.

De campagne loopt van zater­dag 21 januari tot en met zon­dag 5 februari 2017.

Nieuw: Kerk­ba­lans fol­der

De vorige twee jaren was de eerste editie van ons pa­ro­chie­blad een ‘Kerk­ba­lans-Special’. Dit jaar is gekozen voor een andere aanpak, name­lijk een kleur­rijke fol­der. Op de voor­kant van de fol­der roept waar­ne­mend pastoor Van den Hout op mee te doen aan deze voor pa­ro­chies zo be­lang­rijke actie en op de achter­kant staan de jaarreke­ningen van 2014 en 2015 alsook de begro­tingen van 2016 en 2017 met een toelich­ting. Aan de binnen­kant is met behulp van foto’s ver­beeld dat onze kerk verbindt, dat we als kerk mid­den in de ge­meen­schap staan en dat we samen kerk zijn.

De fol­der kan ook van deze web­si­te wor­den gedownload:

Kerkbalans 2017 folder - voorkantKerkbalans 2017 folder - binnenkantKerkbalans 2017 folder - achterkant

Mijn kerk verbindt

Verbin­den is een heel modern woord gewor­den, een woord dat ker­ke­lijke lei­ders en ook politici graag gebruiken. We bedoelen ermee dat tegen­stel­lingen in de maat­schap­pij overbrugd kunnen wor­den, dat we niet willen po­la­ri­se­ren en zaken niet op scherp zetten.

Als mensen van de Kerk zou ons dat moeten aanspreken. Wij zijn er om God met de wereld te verbin­den en om mensen met elkaar te verbin­den in geloof en in naasten­liefde. Zelf kunnen we de verbin­ding met God zoeken in li­tur­gie en gebed. De verbin­ding met elkaar zoeken we in de li­tur­gie, maar ook door dienst­baar te zijn aan elkaar.

De laatste tijd leeft in brede kring het verlangen om diaconie weer meer aan­dacht te geven in de pa­ro­chies. Lange tijd dachten we dat de over­heid dit wel zou doen. De over­heid doet het ook wel, maar er blijven altijd mensen die tussen wal en schip vallen. Zouden wij niet een plank kunnen leggen van de wal naar het schip en zo de mensen opvissen die ertussendoor zijn gevallen. In het ko­men­de jaar hopen we meer aan diaconie te doen. Helpt u ons helpen?

Verbin­den kan na­tuur­lijk alleen maar als er stevige anker­pun­ten zijn op de wal. Je kunt pas een brug slaan als er stevige pijlers zijn gestort. Als we in onze leef­we­reld verbin­dingen willen leggen tussen groepen mensen, zullen we moeten ver­trek­ken vanuit een sterke eigen iden­ti­teit. In het alge­meen heb je meer respect voor iemand die ergens voor staat, dan voor iemand die niet weet wie hij is en wat zijn levens­op­dracht behelst.

Als de Kerk in onze tijd wil verbin­den, hoop ik dat u daaraan meedoet en dat u de pa­ro­chie ook in staat stelt daaraan mee te doen. Finan­ciële onder­steu­ning is daarbij nodig. Helpt u ons verbin­den.

Ron van den Hout, waar­ne­mend pastoor

Schen­kings­for­mu­lier

Speciaal voor pa­ro­chi­anen die door middel van een perio­dieke schen­king in aanmer­king willen komen voor de guns­tige fiscale rege­lingen rond ANBI, is een schen­kings­for­mu­lier opge­steld.





 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer